Da jeg tok 0700 flyet til Stavanger for å snakke om MDM 


For ti år siden ble jeg invitert av en daværende kollega til å være med på et møte i Stavanger. På denne tiden jobbet jeg som presale-arkitekt med ansvar for programvare innenfor informasjonshåndtering. Temaet for møtet var MDM. Som ung og lovende informasjonsarkitekt gjorde jeg selvsagt det man skal gjøre før et møte; jeg forberedte meg. Jeg brukte tid på å sette meg inn i den potensielle kundens forretning og prøvde å knytte løsningen jeg solgte til deres situasjon. Sammen med selgeren satte vi sammen en (i all beskjedenhet) god presentasjon som vi skulle ta for kunden. Møtet skulle starte klokken 09, og jeg måtte derfor ta 0700 flyet fra Gardermoen for å rekke det. 

Etter å ha stått opp midt på natta, kommet meg til flyplassen og stått i kø gjennom sikkerhetskontrollen var det helt ok å få servert en kopp kølsvart kaffe på SAS flyet mens det gradvis lysnet utenfor flyet. På Sola fikk jeg praiet en taxi som tok meg siste stykket til møtestedet. Jeg møtte kollegaen min i resepsjonen og vi snakket oss raskt gjennom opplegget for møtet. Klokken 0900 sharp ble vi hentet i resepsjonen og vi ble geleidet inn i møterommet, der 5 forventningsfulle prosjektdeltakere var samlet. Vi gjennomførte en kort introduksjonsrunde, og var veldig klare for å komme i gang med presentasjonen. Jeg startet showet og kom raskt inn i flytsonen for dette hadde jeg øvd på! 

Etter ti minutter av min monolog rakk den ene av prosjektdeltakerne opp hånda. «Det du snakker om er ganske spennende, men når skal du komme inn på hvordan dere kan løse våre MDM behov?» Litt forfjamset tittet jeg opp på presentasjonen min der jeg hadde en foil som forklarte hvordan man kan synkronisere masterdata mellom ulike systemer ved hjelp av løsningen jeg solgte. Litt usikkert spurte jeg «Kunne du vært litt mer konkret – hva tenker du på?» 

«Jo», sier han. «Jeg lurer på hvor mobiltelefonene kommer inn». 

«Mobiltelefoner?», svarte jeg. «Hva har det med masterdata å gjøre» 

«Masterdata?», svarte han. «Trodde dette møtet skulle handle om MDM» 

«Ja, master data management», sa jeg. 

«Da har nok dere bommet litt. Vi jobber med mobile device management». 

—  

Vi avsluttet det møtet ganske raskt etterpå! Det ble en relativt bortkastet tur, men det ble en ordentlig lekse i å forvisse seg om at man snakker samme språk. I tillegg lærte jeg meg at MDM kan betyr både Master Data Management og Mobile Device Management! 


Denne artikkelen er skrevet av Børge E. Kristiansen, han er arkitekt og jobber hos PROMIS Navigate. Er du interessert i å vite mer om oss, ta kontakt!